Sploder Motor Toer Tocht

SMTT - Sploder Motor Toer Tocht

De Sploder Motortoertocht is onder de wat oudere Splose motorrijders een begrip. Opgestart in 1986 door Gerrit Vruggink, Jan Baltes,  Michel Wegen, Jan Vos en Ria Vos-Nijland.

De Sploder Motortoertocht is een fenomeen zonder leden en zonder enige vorm van bestuur. Aan het einde van elke tocht wordt een nieuw ‘koppel’ benoemd die het volgende jaar het initiatief neemt om de tocht uit te zetten. De Sploder Motortoertocht herbergt rijders uit Splo, Nieuw Heeten, Holten ( MAC de Holterberg) en Okkenbroek (OMA).

Begin jaren 90  kende de Sploder Motortoertocht haar hoogtepunt.  Zo’n 45 motoren.  Er zijn enkele rijders die niet in de regio wonen, maar toch vaak deelnemen. Voorbeelden hiervan zijn Hennie Lammertink – Veenendaal, Gerrit Vruggink - Valthe en Jan Koopman - Apeldoorn. Gerrit Vruggink heeft al eens een rit uitgezet vanuit zijn woonplaats Valthe in Drenthe. In 2002 hebben we een rit gereden vanuit Veenendaal. Deze was uitgezet door Hennie Lammertink

Er wordt altijd op een zondag gereden, soms in juni, soms in september De tocht begint standaard bij Café Vosman in Nieuw Heeten. We starten om 9.30 uur met koffie. De rit is ongeveer 200 km.  Aan het einde van de dag komen we terug bij Cafe Vosman, alwaar gezamelijk een heerlijke maaltijd wordt genuttigd.

In 2013 hebben we afscheid moeten nemen van onze trouwe rijder, Hennie Lammertink. We hebben hem en zijn Honda Valkyrie helaas niet meer in ons midden. Op 30 augustus 2014 was er een Henny Lammertink Memorial Ride van Nieuw Heeten naar Veenendaal.

Heb je zin om ook een keer deel te nemen, meld je dan aan voor de "Nieuwsbrief" van de "Sploder motor toertocht" op http://espelo.nl/nieuwsbrieven je krijgt dan een e-mail met de laatste info zodra er nieuws te melden is.

De datum voor 2015 is inmiddels bekend, noteer alvast in je agenda: zondag 21 juni 2015

Groepsfoto: