Beste lezer,

Nieuws van de 'Organisatie Herdenking Stevensmonument'

 

Onlangs ontving onze organisatie van Stichting Welfare Holten een mooie financiële bijdrage, voor het behoud van het Stevensmonument en de onderduikershut aan de Haarlerweg. Hier zijn wij de stichting enorm dankbaar voor!

 

Dit najaar is het 20 jaar geleden dat het Stevensmonument is geplaatst op initiatief van onder anderen Johan Marsman en Jan Tielbeek. Voormalig Bosschoolhoofd Gert Jan van 't Holt heeft het monument destijds geadopteerd, samen met de basisschoolkinderen van de Bosschool. Sindsdien wordt ieder jaar, ook na de sluiting van de Bosschool, op 14 oktober een bijeenkomst bij het monument georganiseerd voor nabestaanden, buurtbewoners en andere belangstellenden.

Het monument is in 1998 geplaatst op de plek waar Marinus Stevens op 14 oktober 1944 het leven liet tijdens de razzia aldaar. Sinds 2005 worden op deze plek ook de joodse onderduiker Maurits Bachrach uit Arnhem en verzetsman Gerrit Jan Piksen uit Nijverdal herdacht. Ook zij kwamen tijdens deze razzia om het leven.

 

In dit jubileumjaar, en ook omdat 2018 het Jaar van Verzet is, willen we tijdens de herdenking extra aandacht besteden aan deze indrukwekkende gebeurtenis. De financiële bijdrage van stichting Welfare Holten zal ons hierin zeker helpen!  

 

 

Namens de Organisatie Herdenking Stevensmonument,

 

Marc Fraser

Mariska Hofman

Ronny Verwoolde

Annemarie Nijland

Eddy Steegink

Sandra Herbig

 

 

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u met het e-mailadres [simplenews-subscriber:mail] bent ingeschreven voor de afdeling/categorie De Bosschool op Espelo Online. Wilt u geen mail meer ontvangen klik dan op de onderstaande link.

 

 

Bijlage: