Informatieve Open Dag bij de Bosschool

Organisatie: 

Bosschool

Op zaterdag 22 november houdt de Bosschool aan de Raalterweg van 10.00 tot 13.00 uur een informatieve Open Dag voor alle belangstellenden. Bosschool-ouders en bewoners van Espelo heten iedereen van harte welkom om te komen kijken op deze Uteskole. “Wij willen iedereen kennis laten maken met de Bosschool waar Natuur, Techniek en individuele aandacht hoog in het vaandel staan.

Dit wordt allemaal tot stand gebracht middels een uniek concept; De Uteskole. Een manier van lesgeven waar in de Scandinavische landen goede resultaten mee behaald worden. Wat is Uteskole? Het integreren van de natuur in alle lessen die gegeven worden. Dus de natuur van buiten naar binnen halen (denk aan kooklessen met ingrediënten uit de eigen moestuin) en de theorielessen van binnen naar buiten brengen (rekenen met dennenappels).

Tijdens deze informatieve open dag zult u op diverse manieren zien hoe dit concept op de Bosschool wordt toegepast door middel van zowel activiteiten als lesmateriaal”, aldus een woordvoerder namens de organisatie. Voor de kinderen is er op deze Open Dag ook van alles te zien en te doen. Er is leuke muziek, een hoogwerker brengt de grootste durfals 16 meter boven de grond en er wordt in de keuken gekookt en gebakken. Verder kunnen ze buiten popcorn bakken boven het vuur, schilderen op hout, en zich uitleven op het springkussen en mee in de Splose draaimolen.