maart, 2005

Willemien Klumper

Een poosje geleden kwam er een telefoontje van Herman Nijenhuis. Dan ga je eerst denken; Nijenhuis, Nijenhuis…. Dat is dan zeker Herman "van Toon". "Weet je met wie je spreekt?" Jazeker, na even nadenken wist ik het dus. "Ie weet zeker wel woar ik vuur belle?" Dat wist ik dus niet. Ik had wel eens gehoord dat Splo een eigen site heeft maar daar nog nooit op gekeken en dus ook nog nooit van "De Pen "gehoord. Het bleek dus, dat"Ome Get van de Prins" aan mij de pen had doorgegeven, waarvoor mijn hartelijke dank !?

Ondertussen was bovenstaande al weer aardig naar de achtergrond verdwenen en zou ik het al weer vergeten, ware het niet, dat Ma 11 november jarig was en bovengenoemde Ome Get daar ook op bezoek was en mij er aan herinnerde. Dus vandaar dat ik maar eens een poging waag. 

Het begon dus allemaal in Deventer. Daar ben ik op 5 augustus 1959 geboren in het ziekenhuis. Ik ben toen opgegroeid op (toen nog) Espelo 83. Ik woonde daar samen met Pa, Ma, Teutje (Opa) en later kwamen Gerrit en Joke daar nog bij. Uiteraard ging ik naar de Bosschool waar ik het, naar wat ik mij herinner, wel naar de zin had.
Een paar dingen die zo bij me boven komen; hutten bouwen en jongens met speren die dan als echte bosjesmannen door de bossen struinden; konijnenholen met seksboekjes erin verstopt; knikkeren in "'n schuun"; de oliekachel die steeds weer verzoop zodat Wim Baltus weer met wc rollen in de weer moest; hoe prettig het was wanneer Willy Rensen de leesbeurt had bij het lezen tot een fout, zij kon namelijk prachtig foutloos lezen, zodat het verhaal eindelijk een verhaal werd. Ik zou, nu ik eenmaal bezig ben, nog veel meer dingen kunnen opsommen.
Na de lagere school ben ik naar de HAVO gegaan in Holten. Ook daar heb ik het prima naar mijn zin gehad. Doordat ik door mijn ouders en de leraar op het laatst een beetje achter de broek werd gezeten met het huiswerk maken, heb ik ook nog netjes mijn diploma gehaald.

Hierna heb ik een kantoor baantje gezocht en gevonden bij Twentrac in Holten. Ik heb hier 6 jaar met plezier gewerkt tussen de kerels. Ondertussen had ik verkering gekregen met Reint Klumper uit Harfsen. Toen het allemaal serieus bleek te zijn en we gingen denken aan een eigen plekje samen, hebben we besloten dat dit plekje ergens in Deventer zou moeten zijn. Reint werkte toen in Epe dus dat was wel een te overbruggen afstand. Ik heb toen eerst werk gezocht en gevonden in Deventer en wel bij boekbinderij Franken.
We hebben een huisje gekocht op "de Worp"in Deventer en zijn toen in 1981 getrouwd.
We hebben daar lekker gewoond maar toen in 1986 onze twee dochters Mayke en Inge werden geboren en ik hele dagen thuis was, hebben we besloten, dat we toch wel wat meer ruimte om het huis zouden willen hebben. We zijn in 1988 verhuisd naar de Burgemeester van der Feltzweg in Twello. Dat is in het buitengebied van Twello aan de Deventer kant.
We wonen hier lekker vrij en toch ideaal dicht bij de stad.

Toen het zover was dat de meiden naar de peuterzaal en later naar de basisschool gingen ben ik ook weer de arbeidsmarkt opgegaan. Eerst begon dit met wat "poetsadresjes" en later heb ik een parttime kantoorbaantje bij een stenen-importbedrijf gevonden, na 11 jaar ben ik bij loonbedrijf gaan werken en momenteel werk ik twee dagen bij Pactum Jeugdzorg en Educatie in Deventer op de administratie. Dit bevalt me prima. Ik heb leuke collega's en het is ideaal dicht bij. Ik kan er in 10 minuten met mijn fietsje naar toe, dus geen last van file's. 

Met onze dochters gaat het ook prima. Ze zijn ondertussen 18 jaar en allebei zitten ze nu op de Pabo in Deventer. Hoewel ik altijd had gedacht dat ze allebei wel een verschillend beroep zouden kiezen is ook dit weer op hetzelfde neergekomen. Het is ze allebei wel naar de zin, dus dan zal het goed zijn.

Je mag blij zijn als ze tegenwoordig zonder al te veel problemen groot worden. In mijn huidige baan kom ik soms schrijnende gevallen tegen van jongeren waarbij het, door verschillende omstandigheden, helemaal fout dreigt te gaan. Het is dan ook van groot belang dat de jeugdzorg voldoende financiële middelen krijgt om dit soort gevallen op te vangen en gerichte hulp te bieden voordat ze helemaal ontsporen. 

Reint werkt in Deventer bij Multicolor als orderbegeleider wat hem goed bevalt. Verder heeft hij hier om het huis van alles te klussen en sinds kort hebben we een jonge hond die weer veel aandacht vraagt en graag lekkere rondjes met de fiets mee rent. Kortom het gaat ons hier prima en we hopen zo door te gaan. Laatst kwam ik Willy Reilink tegen in het gebouw waar ik werk. Het blijkt dat zij daar ook werkt maar dan bij de GGD op een andere verdieping. De wereld is klein. Ik wil de pen graag aan haar doorgeven.

Hartelijke groeten van Willemien (tje) Klumper (van de Biester).

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.