april, 2015

Rika Haverslag

Rika Markvoort-Haverslag
 
Ik hoorde van Carla van 't Nös tijdens een feestje van de buren dat zij de pen aan mij doorgaf. Dat was wel even schrikken toen ik dat hoorde,maar goed ik zal even proberen om er wat van te maken.
 
Op 9 april 1950 werd ik geboren,dochter van Johan Haverslag ( de Meu) en Riek Haverslag-Jansen (van Menum).
Ik had een oudere broer Albert, geboren op 4 september 1946 die er helaas niet meer is en ik heb een oudere zus Henny, geboren op 20 juli 1948 en zij woont nu in Bathmen. Ben nog steeds woonachtig in Espelo aan de Schapendijk wat eerder Espelo 87 was. Daar woonde ik met mijn ouders,broer, zus, oom Gerrit Jan, tante Fieke en met dochter Hendrika Haverslag. Dus dat was 5 jaar lang een volle bak met veel oppassers.
 
Op 19 december 1969 ben ik getrouwd met Henk Markvoort (van de zwarte kamp).Onze eerste dochter Janny werd op 22 april 1970 geboren en 6 jaar later op 7 juni 1976 kwam dochter Henriëtte erbij.Inmiddels is Janny getrouwd met Henrie Haverslag en is weer woonachtig in Espelo en woont in het gedeelte van mijn ouders. Henriëtte woont samen met Dennis Wijnen in Nijverdal en heeft 2 zonen, Vico (10 september 2006) en Levi (20 januari 2011).
De jongens komen graag bij ons want ze helpen opa Henk graag met de koeien en de paarden. Met mij doen ze graag spelletjes spelen en knutselen. Bij tante Janny komen de jongens ook graag om te spelen, poepscheppen bij de ezels en de boel op stelten te zetten.
 
Nu maak ik een eind aan mijn verhaal en geef de pen door aan Mini Bijsterbosch-Jansen in het zonnige Bonaire.

.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.