september, 2007

Leo Holleboom

Mirjam Markvoort aan de telefoon voor mij? Ik dacht dat ze konijnen wilde kopen, maar ze vroeg of ik een stukje wilde schrijven voor in de pen (nog nooit van gehoord) maar ik wil het wel doen.

Ik ben Leo Holleboom woon aan de Espelodijk getrouwd met Henny van de Brender geboren te Wesepe op 1 maart 1967.
Samen met mijn broer (helaas al overleden 2005) en 3 zussen woonden wij aan de raalterweg in Wesepe tegenover de melk fabriek waar mijn vader werkte. Na de kleuterschool en de lagere school in Wesepe ben ik naar de L.T.S. in Deventer gegaan, daar heb ik de opleiding timmeren en metselen gedaan.

Via het samenwerkingsverband ben ik later 4 dagen gaan werken en nog 1 dag naar school. Bij verschillende bouwbedrijven en avondopleidingen heb ik ervaring op gedaan en werk nu nog steeds na +/-15 jaar bij Bouwbedrijf Wesepe bv in Wesepe, en af en toe ga ik nog naar school voor mijn opleiding leermeester waarbij ik stagaires begeleid op de werkplek.

Na veel gepraat en gezeur kreeg ik in 1989 verkering met Henny Ulfman uut Splo. In 1994 zijn we gaan samenwonen in Nieuw Heeten. In 1995 zijn we getrouwd en op 10 juli 1997 is onze eerste dochter Jette geboren. Na het overlijden van mijn schoonvader hebben we besloten om in Espelo te gaan wonen en hebben we in een jaar tijd Erve de Brender verbouwd. Tijdens de verbouwing is op 15 augustus 2000 onze tweede dochter Femke geboren. Na 7 jaar in Nieuw Heeten te hebben gewoond zijn we in juni 2001 naar de Espelodijk verhuisd, waarop 20 september 2003 onze derde dochter Hanne is geboren.

Mijn hobbies zijn klussen in en om het huis, en het fokken van paarden, konijnen,en geiten verder bestaat de boerderij nog uit het opfokken van jongvee dat ik samen met mijn schoonmoeder verzorg. Ook vindt ik het leuk om af en toe een ritje te maken op mijn crossfiets en elk jaar een optocht wagen maken met de buren voor de optocht van het Espelose feest is een gezellige bezigheid. Vorig jaar ben ik gevraagd voor de actiegroep van het Trefpunt waar ik samen met Bert, Jan, Wim en Eddy al vele klussen heb geklaard, en van het een komt het andere want zo werden Henny en ik ook gevraagd voor het tappen bij normaal, wat een leuke ervaring was. Ondertussen heb ik al veel mensen leren kennen in en om Splo al vindt ik het onthouden van namen en bijnamen erg moeilijk.

Dit was mijn in de pen ik hoop nog veel plezier en feestjes te mogen hebben hier in Splo.

En geniet van het leven want je bent er maar even.

Ik geef de pen door aan Diny Tuitert.

Groeten Leo Holleboom

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.