december, 2018

Kees Oosten

Hallo,

Mijn naam is Kees Oosten en ik ben door Jos Steegink, oud buurjongen en inmiddels geëmigreerd naar Canada, gevraagd om een stukje voor in de pen te schrijven. Het duurde even, maar hier is het.

Ik ben geboren op 13 april 1964. Ik ben opgegroeid in Blankenham, een mooi lintdorp in de kop van Overijssel, gelegen tussen nationaal park de weerribben en de Noordoostpolder. Echt een wereld van 2 uitersten. Ik ben de middelste van het gezin. Ik heb een oudere broer Jaap en een jongere zus Trijntje. In Blankenham ben ik naar de lagere school geweest, een klein schooltje met een klas van 7 kinderen. Helaas is het schooltje inmiddels opgeheven. Later ging ik naar de mavo in Emmeloord en daarna naar de middelbare landbouw school in Zwolle.   

We hadden thuis in Blankenham een melkveebedrijf en we fokten Texelaar schapen. In 2000 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen. En in 2005 heb ik het bedrijf overgedragen aan mijn zus en zwager. Dit heb ik gedaan omdat ik in 2003 Jolanda uit Espelo heb leren kennen. In de herfst van 2005 ben ik met koeien en al verhuisd naar Espelo. Ik ben toen warm onthaald door de buren. In 2006 begonnen we met de bouw van de nieuwe stal en melkstal. Na jaren van samenwonen zijn we 31 Oktober 2014 getrouwd met alle gewoontes van de buurt wat daarbij hoort.

Zoals gezegd eind 2015 verhuisd naar Espelo met een warm onthaal hier in de buurt en inmiddels volledig ingeburgerd. Als hobby’s heb ik  tot mijn 40e jaar gevoetbald bij de plaatselijke F.L. Maar na een aantal zware blessures noodgedwongen gestopt. Verder mag ik graag wat puzzelen en heb veel interesse bij de fokkerij van de koeien. We gaan ieder jaar met een paar koeien naar de regionale fokveedag.

Veel respect heb ik hier gekregen voor de jeugd. Die ieder jaar veel vrije tijd steekt in het bouwen van de paasvuurbult, met als hoogtepunt 2012 toen er een bult bij ons op het land stond met een hoogte van 45,96 meter.

Ik zou de pen graag doorgeven aan Appie Nijland.

 

Tot slot wensen Jolanda en ik iedereen een gezond en gelukkig 2019!

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.