juni, 2009

Jenny Meuleman-Volkerink

Zwatt’n Gait bedankt voor het doorgeven van de pen.

Beste Lezers,

Ik zal mij even voorstellen ik ben Jenny van Kappers Hendrik.
Samen met Harm woon ik al 26 jaar in Loarne op de boerderij aan de Sportparkweg.
In die 26 jaar is ons gezin uitgebreid met 2 jongens. Dus ik ben nu meer zo’n moederoverste van het ouwe mannenhuis.

Al woon ik dan lang in een andere plaats de herinneringen zijn bijzonder mooi aan de lagere schooltijd. Vooral toen het in januari zo’n echte winter was. Toen heb ik vaak terug gedacht “zouden de kinderen van school nog sleeën in het bos of blijven ze nu bij de verwarming”. Onze klas van eerder blonk meer uit met sportdag dan met leren, maar wij zijn allemaal nog goed terecht gekomen.

Maar nu moet je niet denken dat ik niks meer over Splo hoor, want ik word nog weleens bijgepraat door Rob of Joyce. Het wel en wee hoor ik dan allemaal of dat er onrust is onder de kudde. Splofeest dat laat ik nu voorbijgaan, de leeftijd speelt mee. (Grapje) Nee de laatste keer dat Harm en ik zijn geweest, is ons niet zo goed bekomen, werden we zondag ‘s avonds
om half 8 wakker en moesten alle koeien nog worden gemolken. Tegenwoordig rijden we alleen nog maar taxi voor de jongens als ze naar het piratenfeest of Splo feest moeten. Sommige klasgenoten ontmoeten wij nog wel eens op Texel; Herman Nikkels en Jantje Reilink. En dan komen er natuurlijk ook nog een heleboel Sploders naar de Loarnse karmse.

Wij gaan elk jaar nog even langs alle paasvuren, want daar kennen ze bij ons in het dorp niks van. Daar wordt in een zaterdagmiddag alles bij elkaar geschoven. Petje af voor alle dingen die ze in Splo voor elkaar krijgen. Bijzonder mooi is het standbeeld van Cato. Wat gezellig dat Normaal elke keer maar weer naar Splo komt.

Verder wens ik alle Sploders een gezond en plezierig 2009 toe.

Hartelijke groeten van,
Jenny Meuleman-Volkerink.

P.s. Willen jullie de pen doorgeven aan Wim Boode. 

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.