september, 2006

Henk van Zon

Eerst wil ik mijn collega Alie Haverslag bedanken voor het doorgeven van de pen.
Toen Herman Nijenhuis mij een maand geleden belde of ik ook een stukje wilde schrijven hoefde ik niet lang te denken, ik vond het een leuk idee om iets over mijzelf op papier te zetten.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Henk van Zon momenteel woon ik in Bathmen. Ik ben de jongste van 6 kinderen, 2 broers en 3 zussen die allemaal in Holten naar school zijn geweest. Ik heb 7 jaar op de Bosschool gezeten vanaf 1967 tot 1974. Ik mocht de tweede klas (groep 4) nog een keer doen. Toen woonde ik aan de Haalmansweg waar ik tot mijn 20ste heb gewoond. Veel herinneringen aan de Bosschool heb ik niet meer, maar juf Keestra en meester Hol vergeet je zomaar niet. Het voetballen op het veldje en het knikkeren en gym in het splobos kan ik me ook nog goed herinneren.  

Na de Bosschool ben ik naar de LTS in Rijssen gegaan dit was eerst best wennen van zo’n kleine school naar zo’n grote school maar na 4 plezierige jaren ben ik bij constructie bedrijf Schooten in Rijssen gaan werken. Hier heb ik twee jaar gewerkt. Na een reorganisatie waarbij diverse mensen hun ontslag kregen waaronder ik, ik moest opzoek naar ander werk dit werd een bedrijf in Goor waar kunststof buitenverlichting werd gemaakt. Toen er in 1986 een advertentie in de krant stond van de Metalu (Udema) in Holten ben ik daar gaan werken in het onderhoud van het slachthuis. In dit zelfde jaar ben ik ook getrouwd met Bertje Holmer en gaan wonen in Bathmen, hier woon ik nu al weer bijna 20 jaar en heb 2 dochters Marieke (15) en Carolien (13) jaar. Toen ik samen met een collega werd uitgeleend aan de Firma Veldwachter in Bathmen was het voor mij ook niet moeilijk te kiezen toen er een paar jaar later personeel werd gevraagd om hier te solliciteren. Vanaf dat moment ben ik nog steeds werkzaam bij Veldwachter als constructiebankwerker, loodgieter, dakdekker. 

Sinds enkele jaren speel ik op 5 december als de goedheiligman. Dit is altijd een leuke bezigheid. Verder heb ik als hobby de E.H.B.O hierbij ben ik op verschillende evenementen aanwezig als hulpverlener. Met Alie en Rudie gaan we elk jaar nog naar het Piratenfeest in Espelo altijd een gezellige boel. 

Ik stop nu met mijn verhaal en wil de pen doorgeven aan mijn oud buurman Dinant Koopman.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.