februari, 2016

Gerry Lubbersen

Een nieuw jaar, een nieuwe pen.  Ik heb de eer om de eerste te zijn in het nieuwe jaar.

Ik ben Gerry Lubbersen, dochter van Anton Lubbersen en Toos Dikkers. Zus van Dikie, Toosje en Freek.
Ik kreeg de pen van Minie Jansen op Bonaire, zoals jullie hebben kunnen lezen. Ik heb daar 2 mooie en gezellige weken gehad. Ik zat bij Mini in de klas op de Bosschool, die nu helaas gesloten is, net als bij ons de Elshofschool.

We hadden een leuke tijd op de Bosschool. Zoals Mini al schreef over huisjes maken van mos en slootje springen. We maakten ook wel hutjes aan de overkant in het bos. Samen met de jongens. Wij mochten de inrichting doen. Slootje springen was ook altijd spannend. Ging het mis en kwam je nat op school, dan moest je van meester Hol in je onderbroek bij de kachel zitten. Vonden we niet leuk. Wel leuk was het om een hele middag op het voetbalveld te sporten, vaak grenswerpbal. Dat was toch allemaal wel uniek op de Bosschool.

Na de lagere school ben ik naar de U.L.O. gegaan. Daarna bij de melkfabriek op kantoor gewerkt en bij boekhandel Heusinkveld in de winkel. Toen nog een poos bij boekhandel Veldhuis in Deventer en tenslotte in de gezinsverzorging. Dat heet nu thuiszorg.

Ik ben samen met Mini ook nog een aantal jaren leidster geweest van de meisjesclub. Je had toen nog een jongens en een meisjesclub. Was ook leuk. De ene keer wel leuker dan de andere keer (af en toe was er wel eens één erg vervelend), maar dat hoort erbij. Later op de Elshof ook nog weer leidster van een meisjesclub geweest. Daarna nog vele jaren allerlei soorten vrijwilligers werk gedaan.

Na mijn huwelijk ben ik naar de Elshof (gemeente Wijhe) verhuisd. Henk Kappert is een jaar later met mijn zus Toosje getrouwd en van de Elshof naar de Helhuizerweg verhuisd. Dus net andersom. Henk en mijn man waren vrienden. (kammereu)

Ik woon al 43 jaar op de Elshof (gemeente Wijhe). We wonen precies tussen Raalte, Heino en Wijhe. Allemaal op ongeveer 5km. afstand. Toen ik er kwam wonen, was er nog een supermarkt, een smid, een aannemer, een kerkje en de school. Nu helaas alleen nog een buurthuis.

Vorig jaar kwam ik meestal wekelijks of nog vaker langs de Bosschool. Ik ging dan op bezoek bij mijn vader in de Diessenplas. Hij is op 7 dec. overleden. Ik kom nu niet meer zo vaak door Splo. Ik kom nog wel bij Dika en Jopie ter Stal en bij Johanna en Wim Rensen. Dika en Johanna zijn vriendinnen van mij.

Wij hebben 2 kinderen; 2 jongens. De oudste woont in Rotterdam met zijn vriendin. Hij is microbioloog. Afgestudeerd in Groningen en gepromoveerd in Wageningen. Nog 2 jaar onderzoek gedaan in Leuven (België). Nu werkzaam bij een bedrijf in Hendrik Ido Ambacht (bodemsanering).
De jongste woont met vrouw en dochtertje in Wijhe. Hij heeft een opleiding aan de machinistenschool voor weg en waterbouw gedaan. Als machinist bij een grondverzetbedrijf gewerkt. Later is hij van beroep veranderd. Eerst sportinstructeur en daarna een aantal opleidingen voor masseur (verschillende soorten massage) en energetisch therapeut gedaan. Werkt nu als zzp’ er. Hij is ook nog een aantal jaren fanatiek motorcrosser geweest. Als bakkenist bij Erik Haan uit Holten. Ze zijn een keer Nederlands Kampioen geworden.

We wonen nu al 32 jaar met veel plezier in het ouderlijk huis van mijn man, de helft van een boerderij. Eerst naast mijn schoonouders, maar die zijn inmiddels overleden en nu wonen er andere mensen.

Na mijn huwelijk ben ik vele jaren gastouder geweest. Oppassen op een aantal kinderen dus. Dat oppassen doe ik nu nog 2 dagen in de week op onze kleindochter Floor van bijna 2 jaar. Heel leuk!
Mijn man is al 3 jaar met pensioen, maar werkt nog wel regelmatig als oproepkracht. Als kraan- of shovelmachinist of in het laboratorium bij een asfaltcentrale in Deventer. Nog vaker bij een zand- en grindhandel op de Bob Cat (mini shovel), helpen schepen lossen. Verder hebben we nog genoeg te doen. Vrij grote tuin. Groente- en siertuin. Een paar rijpaarden op stal staan, die verzorgd moeten worden, vrijwilligerswerk, 1 keer in de week naar de sportschool, mijn man ’s winters elke week schaatsen, enz. We vervelen ons dus nog niet. Volgens mij hebben we daar voorlopig ook nog geen last van.

Dit is in grote lijnen mijn leven na de lagere school.

Groeten Gerry Dijk-Lubbersen

Ik geef de pen door aan mijn broer Freek.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.