juni, 2002

Familie Rensen

Hallo beste Sploders en ex Sploders.

Sabine Bakker "bedankt" voor de pen.
Mijn echte naam is Gerrit Hendrik Rensen, maar sommigen verwachten dat ik ook luister naar Gerrit, Gijs, Gerard, Getjans, Vrolijk, Wicky, Snuf, Knip-knip, en Rensen; dus keus genoeg! Ik ben geboren op 09-09-'54 op Neerdorp 90, nu Raalterweg 36 uiteraard in Holten. Mijn vader is Beeldman's Gerhard en mijn moeder is Getjans Toos. Zij hebben 3 zoons, ik ben de middelste, Henk de oudste en Jan de jongste.

Sinds 1973 wonen we op Dorpsstraat 58a te Holten, hier wonen we nog steeds. Van de kleuterschool hadden we nooit gehoord, dus mocht ik met Rikie van Kappers Hendrik (mevr. Beumer) naar de Splose schole. Achteraf was het een leuke tijd, toen dacht ik er anders over, geloof ik. Na 6 jaar Splose schole naar Bathmen naar de landbouwschool 4 jaar later 1 jaar naar de M.A.S. te Hengelo, toen had ik er genoeg van. Mijn vader zei: "niet naar school dan aan het werk" en belde bakkerij de Halm of ze mij konden gebruiken. Dat konden ze, 's morgens 5 uur beginnen en zaterdags om 3 uur (leuk als je 16 bent en graag met je vrienden uit gaat). Na de Halm volgde Dikkers en daarna vanaf 1979 de N.S. afd. Baan, nu geprivatiseerd tot Volker Stevin Rail en Trafic. Hier ben ik hoofdmonteur (je moet toch wat).

Bij Dikkers heb ik mijn vrouw ontmoet, na 2 jaar "hokken" met Hennie Nijenhuis (van Gert Jan van de Prins) zijn we in 1984 getrouwd. We hebben 2 kinderen: Sandra 16 jaar en Moniek 13 jaar, ze zitten op het V.W.O. en dat gaat aardig.
Hennie is huisvrouw en helpt met de uitgebreide hobby's. We zijn nog nooit echt op vakantie geweest, hooguit een lang weekend. Dit vinden we niet erg en is ook moeilijk met zoveel huisdieren. Maar het vakantiegeld komt echt wel op hoor! Mijn hobby's kosten veel geld. Wat dacht je van veel uitgaan (Feesten.), het houden van Australische Parkieten en het houden en fokken van Welsh "B" pony's. Met de Welshjes rijden we aangespannen en Sandra heeft een K.W.P.N. E pony waarmee ze lid is van ponyclub de Marsruiters uit Nieuw-Heeten, ook doet ze mee aan wedstrijden springen en dressuur met redelijk succes. Moniek rijdt bij Stal "de Eik". Door de pony's komen we minstens 2x per dag in Splo (Helhuizen) omdat deze de meeste tijd bij G. Nijenhuis (Oom Get en Tante Hanneke) of buren hiervan lopen. Bedankt hiervoor.

Sinds begin maart zijn we ontzettend druk in ons "jeugdhonk" met "vergaderen" (eten en drinken) over de komende optocht.
Dit is elke woensdagavond, met de kameraden. Dit zijn 10 man allen (ex)sploders en ontzettend gezellig. Dat is het bijna altijd in Splo, vandaar dat we er ook veel zijn. Bij bijvoorbeeld optredens, concerten, ToDaBoKr en de verwerping, volleybal enz... We verheugen ons erg op het 100-jarig jubileum van de Bosschool, met name de reünie en hopen hier alle Sploders en Ex Sploders in gezondheid weer te ontmoeten.

Graag draag ik de Pen over aan Jan en Rikie Beumer.

Vriendelijke Groeten van Gerrit, Hennie, Sandra en Moniek Rensen.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.