juni, 2008

Egberdien Reilink

Sandra bedankt voor het doorgeven van de pen.

Ik zal mij even voorstellen ik ben Egberdien Reilink (vroeger Egberdientje). Ik ben geboren op 27 januari 1957 op Espelo 72 nu Okkenbroekseweg 7. Ik ben de oudste van de familie. Henk en Mine uut den Diek. Na mij volgenden nog Anton en Willy.
Ik ben op zes jarige leeftijd begonnen bij de “Bosschool “Juffrouww van de Ridder in de laagste 3 klassen en later meester Hol. Ik heb er een leuke tijd gehad. Ik was gelijk met meester Hol jarig,en dat gaf altijd een extra tintje. Veel aardrijkskunde en geschiedenis gehad. En sporten op het veldje was ook altijd leuk. De aardrijkskunde komt nog altijd goed van pas, geen navigatiesysteem nodig. Hol bedankt. Geschiedenis was wat minder bij mij, in de zesde klas altijd nog een zes weten te halen. Na de lagere school ben ik naar de huishoudschool gegaan. In drie jaar doorlopen en toen aan het werk. Ik kreeg een leuke baan bij de Fam. W.Bouwhuis, accountant aan de Molenbelterweg. ’s Morgens en ’s avonds nog monsteren in het Splo. Op 7 december 1978 ben ik getrouwd met Willy Veneklaas en we hebben 2 kinderen gekregen, te weten Robbert en Helga. We hebben de camping overgenomen van mijn schoonouders en verder uitgebouwd tot wat het nu is. Na 20 jaar liep het op een scheiding uit. Toen vertrokken met de kinderen naar de Noordenberg, waar ik nu nog alleen woon. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en Robbert is getrouwd met Bianca. Helga heeft ook een eigen plek kunnen vinden in Holten.
Ik voel me altijd nog verbonden met Splo, zoals Sploderfeest, Piratenfeest, Todabokr en Hekkalf fm en natuurlijk Appel Rock, Paasvuur en vooral de saamhorigheid.
Ik werk nu nog bij div. bedrijven en ben een eigen Bed & Breakfast begonnen, wat ik heel leuk vind.
Verder bezoek ik bijna alle schaats wedstrijden in binnen en buitenland wat altijd heel gezellig is. Ik hoop dat Mark zich plaats voor de Olympische Spelen 2010 in Vancouver, dan hoop ik dat wij ook weer van de partij zullen zijn.

Ik wil de pen doorgeven aan een rasechte Sploder te weten Gerrit Rensen (Zwatt’n Gait ).

Groetjes Egberdien Reilink.
info@bnbegberdien.nl
www.bnbegberdien.nl

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.