december, 2007

Diny Tuitert

Hallo lezers van In de Pen,

Ieder kwartaal krijg ik een mailtje dat er weer iemand een stukje bij de rubriek in de Pen op de Splo-site heeft geschreven. Meestal lees ik deze vrijwel direct. Ik vind het wel leuk omdat je de meeste mensen van vroeger wel kent, maar er bijna geen contact mee hebt. Nu heb ik dus zelf de Pen doorgeschoven gekregen van Leo Holleboom. Leo, bedankt hiervoor maar nu moet ik dus iets over mezelf gaan schrijven. Dat vind ik nog wel een ander verhaal.

Ik ben Diny Tuitert, “van de Bisschop”, geboren 24 september 1969 te Helhuizen (Haarle gem. Hellendoorn). Oudste dochter van Diederik Tuitert (helaas al overleden 2-2-1986) en Mientje Bronsvoort, zus van Klazien Scharenborg-Tuitert.

Op 4 jarige leeftijd gingen wij naar de kleuterschool in Dijkerhoek. Deze was er toen nog niet in Espelo. Wij gingen in de auto met Hendrika Nijland, Henny Ulfman en Dianne Krikkink. Als de vader van Henny reed was het altijd lachen, want Herman Ulfman ging slingerend over de weg, als wij daarom vroegen. Zo is onze vriendinnenclub begonnen. Inmiddels bijna 35 jaar verder zijn we nog steeds vriendinnen. De club is al snel uitgebreid met Rianne Slijkhuis en Diana Krieger. Allemaal zijn ze inmiddels getrouwd en hebben ook een naam van de echtgenoot erbij gekregen. Hier doe ik dus niet aan mee. Ik vind het leven samenwonend prima.

Het feit dat wij na 35 jaar nog steeds contact met elkaar hebben zegt volgens mij iets over de hechte gemeenschap waar wij zijn opgegroeid. We zijn dan wel begonnen in Dijkerhoek, maar vanaf de lagere school, gingen we natuurlijk allemaal naar juffrouw Keestra in Espelo. In Espelo gaat iedereen naar het Paasvuur, naar het Espelo’se feest, en op nieuwjaarsdag Nieuwjaar wensen. Doordat iedereen aan activiteiten meedoet, is het extra leuk, om het jaarlijks te blijven doen. Zo probeer ik dus ook nog regelmatig van de partij te zijn op betreffende feesten.

Na de lagere school ben ik naar de scholengemeenschap in Holten gegaan, waar ik de Havo heb gedaan. De Havo werd opgevolgd door de Meao in Deventer. Tot slot heb ik de Heao in Zwolle gedaan richting Accountancy. Tot en met het 1e jaar van de Heao heb ik in de Helhuizen gewoond. Vervolgens heb ik enkele jaren in Zwolle gewoond, om het studentenleven wat beter te kunnen volgen. Toen mijn moeder in 1991 hertrouwde met Henk Bosman uit Dijkerhoek, ben ik terug gekomen naar de Helhuizenweg 8. Ik heb daar toen nog enkele jaren met mijn zus gewoond. Klazien aan moeders kant van het huis en ik aan oma’s kant.

Januari 1994 zou ik op skivakantie gaan met Rianne Slijkhuis. Er kwam iets tussen en Rianne kon helaas niet mee. Ik wilde toch graag gaan skiën en heb toen een vakantie geboekt met My Way. Tijdens deze vakantie leerde ik mijn huidige partner Jules Derks kennen. Hij was met zijn vrienden voor het eerst op wintersport in Kirchberg. Jules was zeugenhouder, maar wilde daar niet direct voor uitkomen. Hij noemde zichzelf dus voedselproducent. Inmiddels hebben wij naast het zeugenbedrijf ook een biggen- en varkenshandel. Voor geïnteresseerden, www.julesderks.nl.

Toen duidelijk werd dat ik wel meer in Jules zag, dan een oppervlakkig vriendje en hij met zijn zeugen niet naar Espelo zou komen heb ik werk gezocht bij hem in de buurt. Hij lokte me naar het zonnige zuiden. Zo ben ik 1 oktober 1995 begonnen bij ABAB accountants in Boxmeer. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, mocht ik daar aan de slag als Accountant Administratieconsulent. Dit heb ik met veel plezier gedaan tot juni 2005. Toen ging ik met zwangerschapsverlof van onze 2e zoon, Wessel. Na de geboorte van onze oudste zoon Hein (oktober 03), was ik al minder gaan werken. De administratieve werkzaamheden thuis werden steeds uitgebreider. Dit was bijna niet meer te combineren. Ik vond het jammer om afscheid te moeten nemen van de collega’s, maar kon het bijhouden van de vakliteratuur en de verplichte vergaderingen en cursussen in eigen tijd van 17.00 uur tot 19.00 uur missen als kiespijn.

Inmiddels ben ik ook de trotse moeder van onze 3e zoon, Giel. Thuis op kantoor hebben wij voor 5 ochtenden per week een spontane medewerkster. Inmiddels gaat Hein naar de grote basisschool in Overasselt. Aan sociale contacten dus geen gebrek. (Aan tijd vaak wel.) Ik heb het hier in Overasselt, vlak onder Nijmegen prima naar mijn zin.

Mijn grootste hobby zijn momenteel onze 3 jongens. Tevens zijn wij naast onze huidige woning een nieuw huis aan het bouwen. Dit vraagt ook de nodige vrije tijd voor het uitzoeken van een mooie keuken, een badkamer, vloertegels etc. Echt veel hobby’s heb ik dus niet. Ik heb wel plannen om straks mijn ontbrekende kennis van de huishoudschool bij te gaan spijkeren. Als ik een mooie nieuwe keuken heb, is het wel nodig dat ik ook een kookcursus ga volgen. Anders wordt de investering in de keuken nooit terugverdiend.

Ik geloof dat ik nu onderhand wel alles heb verteld. Ik geef de Pen door aan mijn nichtje Sandra Bronsvoort.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.