december, 2009

Diny Dekker

Bonjour Espelo,

Vanuit Frankrijk bedank ik mijn vroegere buurjongen Wim Boode, ook wel Wim van Mans genoemd, dat hij aan mij de pen heeft doorgegeven.

Ik zal me even aan jullie voorstellen. Ik ben Diny Dekker, meisjesnaam Krieger, getrouwd met Krijn Dekker en sins juli 2002 wonen we in Frankrijk. Samen hebben wij 3 kinderen; Erwin van 19 jaar, Elsemiek van 17 jaar en de jongste Eline van 13.

Laten we beginnen op de boerderij aan de Espelodijk 9 (toen Espelo 62), Braakmanshoeve. Ik werd daar geboren op 26 december 1962, jawel een kerstkindje en de oudste dochter van Gerrit Krieger en Bertha Megelink. Na 5 jaar zijn we verhuisd naar Holten op de Kol; daar is mijn zusje Diana geboren. Toen 2 jaar later zijn we weer teruggegaan naar Espelo waar ik de laatste 2 jaar op De Bosschool heb gezeten. Dat was in het begin niet erg gemakkelijk, omdat het verschil heel erg groot was van een moderne Kolschool (nu Holterenk) naar het plattelandsschooltje van Meester Hol.

In 1974 ben ik na de LHNO gegaan in Holten. Hier heb ik na 4 jaar mijn examen gedaan en geslaagd. Tussentijds kreeg ik ook mijn eerste baantje, dat was eenmaal in de twee weken hotelkamers schoonmaken. Dit heb ik toch wel 4 jaar gedaan. Na mijn LHNO examen in 1978 ben ik naar Deventer gegaan, waar ik de opleiding KVJV zou gaan doen, maar na een half jaar hield ik het voor gezien. Dit was niks voor mij dus op zoek naar wat anders. En dat werd de meisjes vakschool in Zutphen, voor de opleiding Kostuum naaien en Coupeuse. Na 3 jaar heb ik hier mijn examen gedaan, maar wat ging ik hierna ging doen wist ik nog niet. In een fabriek werken dat was niks voor mij.

Op dat moment kwam er een vacature vrij bij Bejaardencentrum Diessenplas of terug naar school.
Dus meegedaan op die baan in de keuken en aangenomen als keukenhulp.
Als ik die baan niet had gekregen, dan was ik naar de etalageschool in Zwolle gegaan.
Ook deze zomer kreeg ik verkering met Krijn en hij moest nog 2 jaar naar school; dus dan verdiende ik toch een beetje, dat kwam wel eens goed uit.
Dit werk heb ik 9 jaar gedaan en in die tussentijd ben ik getrouwd met Krijn; dat was 11-11-1988 te Holten.
We hebben het oude woonhuis vernieuwd en Krijn en ik zijn samen met mijn oom Ebbe op de boerderij gaan werken.
Dan in april 1990 werd onze zoon Erwin geboren, 2 jaar jater Elsemiek.
Na de geboorte van Eslemiek ben ik samen met mijn schoonmoeder en schoonzus het zwembad
en de huisjes bij Twenhaarsveld gaan schoonmaken.
Met de geboorte van Eline ben ik hiermee gestopt.
Na de geboorte van Eline ben ik samen met mijn zus, hapjesbuffet gaan maken, en daarbij gaf ik nog 2 avonden in de week naailes bij de familie Nijland.
Dan het jaar 1999; dat jaar dat we hebben besloten om ergens anders verder te gaan boeren, waar dat wisten we toen nog niet.
Na 3 jaar overal te hebben rondgekeken, kwamen we terecht in Frankrijk.
Dan juli 2002 wat dan zover; het vertrek naar Normandië in Frankrijk.

Er zijn nu 7 jaar voorbij gegaan. Dit natuurlijk met vallen en opstaan en in 2010 kunt u ook terecht bij ons op de boerderij-camping. Dus mocht u tijd hebben om bij ons te komen kamperen, dan bent u van harte welkom. 
Inlichtingen tel. 00 33 231 250 911.

Ik geef de pen door aan Tine Boode.

Diny,
Au revoir.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.