december, 2006

Dinant Koopman

Eerst wil ik mijn oude buurjongen Henk van Zon bedanken voor het doorgeven van de pen.

Als eerst wil ik mij voor stellen voor de gene die mij niet zo goed kent. Ik ben Dinant ben in 1987 getrouwd met Henny Tempelman wij hebben samen twee kinderen Daan en Marije. Samen wonen wij in het achterhuis bij mijn ouders aan de Haalmansweg. Ik werk bij de gemeente Rijssen/Holten als onderhoudsmonteur. Mijn hobby`s zijn de brandweer, mountainbike, scouting en natuurlijk ook het helpen en het organiseren van het Espelosefeest. 

Hoe ben ik in contact gekomen met Espelo door samen met Henk van Zon naar de knapen vereniging nu de jongensclub te gaan. Op de landbouwschool ging ik ook altijd met de sploders om. En mijn vrienden zijn Johan Baltes, Henk Meilink, Reinder Slijkhuis en niet uit Espelo komende Jan Vincent en Johan Nijland. 

Wil nu nog iets kwijt over mijn hobby`s. De brandweer: ik ben nu al 19 jaar bij de brandweer eerst als manschap daarna ben ik chauffeur geworden na een aantaljaren studie ben ik nu bevelvoerder geworden. Bij de brandweer heb ik al heel wat brandjes geblust en ook al heel wat hulpverleningen gedaan. Ook wel in Espelo zo als brand bij fam. Reilink en bij de fam. Vruggink ook bij ongevallen langs en op de s14. 

Mountainbike: met de fiets trek ik er de meeste zondagsmorgens er op uit of in de Holterberg of veldtochten hier in de omgeving dit meestal met collega’s van de brandweer. 

Scouting: sinds een paar jaar ben ik voorzitter van de scouting dit ook al om dat de kinderen op de scouting zitten. Deze vereniging is niet zo groot maar wel leuk om te doen.

Espelofeest: in de feestcommissie zit ik al zo`n 15 jaar waar van 7 jaar in de kleine commissie waar van een aantal jaar voorzitter. In die periode was een hoogtepunt het 100 jaar bestaan van de Bosschool en het openluchtspel natuurlijk. Een mooi moment vond ik afsluiting van dat jaar, het bord plaatsen in de berm van de s14. Als ik er langs rij vind ik het nog steeds een eer. Goed om zo Espelo op kaart te zetten. 

Ik stop nu met mijn verhaal. Ik geef de pen door aan mijn broertje Jan Koopman.

Bedankt voor jullie aandacht groeten Dinant.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.