juni, 2014

Anton Reilink

Dat ik de pen doorgeschoven kreeg van Riance Hutten  was geen volkomen verassing want ze had al iets door laten schemeren. 

Ik ben nu aan het tikken, het is 16 dec. 2012 en Splo-Online heeft nog niet gebeld. (Redactie, De website en het bijhouden hiervan heeft een tijdje stil gelegen). 

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Antoon Johan Reilink, geboren op 11-07-1959 als zoon van Henk Reilink en Mine Reilink- Slijkhuis en wel op mijn huidige woonadres Espelo 72 dit werd later Okkenbroekseweg 7,voor de insiders 'achter uutn diek'. Mijn oudere zus is Egberdien en mijn kleine zus is onze Willie. Op net zes jarige leeftijd naar de Bosschool, dus niet eerst een peuter en kleuterklas, maar gewoon de 1e klas bij jufvrouw  De Ridder. Daarop volgden 6 mooie jaren, vrienden en vriendinnen  gemaakt, en ook nog het een en ander geleerd met name aardrijkskunde en geschiedenis, dat waren Meester Hol zijn favorieten in die tijd. Na de lagere school op naar de gemeentelijke technische school te Deventer, elke dag op de fiets op en neer. Na 2 jaar brugklas nog 2 jaar motorvoertuigentechniek en daarna nog 1 jaar kopklas Elektro installatie techniek gedaan.

En toen werd het tijd om aan het werk te gaan, 4 dagen per week en 1 dag nog naar school. Mijn eerste werkgever was Jan Nijhof installatietechniek in Broekland en daarna bij Aanstoot elektra en taxi te Holten. Dit was ook de tijd van uitgaan, bier drinken en meiden. Club 53, de Wippert, Dika, Boode, waren erg populair in die tijd. Daar bij Boode in Bathmen, mijn vrouw leren kennen en wel Anke Wilmerink of ook wel  Anke van kamans Freek genoemd. En na een aantal jaren verkering zijn we in 1986 getrouwd en ook gelijktijdig met ons eigen installatie bedrijf begonnen, het was een heftige tijd maar het ging goed.

Vrolijk en blij waren we op 3 maart 1990, omdat onze dochter Maaike het levenslicht zag en goed vier jaar later onze zoon Wouter. En met de komst van de kinderen kwamen er ook tal van nieuwe taken bij, zo ook zitting in de Ouderraad van de Bosschool en toeval of niet maar weer samen met mijn vriendin Carla, waarmee ik ook al eens eerder 6 jaar op de Bosschool gezeten had. In die periode was ook het 100 jarig bestaan van de Bosschool, een geweldige happening en opsteker voor Espelo. Maar de tijd gaat als een razende voorbij, inmiddels hebben onze beide kinderen al verkering en hebben Anke en ik, Sarah en Abraham allang gezien, maar voor mijn gevoel is het glas nog halfvol. Want er is met name de laatste jaren meer tijd voor hobby’s, en dan in hoofdzaak toeren met de motor zowel in binnen als buitenland, in clubverband of met vrienden, zo langzamer hand ben ik aan het einde van mijn opschrijf Latijn.

ik wil een ieder die dit leest een goede toekomst toewensen met veel geluk en een goede gezondheid.

Het is nu 28 mei 2014 splo online belde een week geleden of het stukje al klaar was. Ik zeg nog dit telefoontje had ik wel verwacht dus bij deze.

Met vriendelijke groet, Anton Reilink

Ps, ik geef de pen door  aan Carla Marsman- Bekkernens

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.