juni, 2010

Annie Jonkman-Boode

Tante Tine Boode, bedankt voor de pen.

Tante Tine was getrouwd met de enigste broer van mijn vader Jan Boode, we hebben altijd een sterke band met haar.
Zij zou de pen geven aan mijn oudste broer Herman Boode maar hij had de pen al eens gehad, evenals mijn andere broer Wim Boode.

Mijn naam is Annie Jonkman-Boode, geboren op 26 oktober 1959 aan de Espelodijk nummer 11 te Splo. Ik ben de jongste van de drie kinderen van Jan en Dika Boode-Willemink. Regelmatig komt het nog voor dat mensen zeggen, ben jij dan een zusje van Herman en Wim?

Na de Bosschool ben ik eerst naar de Scholengemeenschap “de Waerdenborch” gegaan. Na anderhalf jaar ben ik overgestapt naar de L.H.N.O. oftewel de Huishoudschool. Ik wist op die leeftijd nog niet wat ik later zou willen worden, en welke keuze ik zou maken, verzorging of kantoor. Mijn keuze is gevallen voor kantoor, na de L.H.N.O. was ik nog voor 1 of 2 dagen in de week leerplichtig.In Deventer heb ik de kantoor-opleiding Ecabo gevolgd, dit was 1 dag per week, de andere dag was vorming (verschillende onderdelen zoals verzorging, fotografie, etc.) 2 jaar lang.In deze periode leerde ik mijn man kennen, Geert Jonkman, met wie ik getrouwd ben in mei 1982. Hij kwam uit Raalte en we hebben hier gewoond tot januari 1987.

De Ecabo-opleiding was dus 2 dagen, voor de resterende 3 dagen kreeg ik werk in Bathmen, bij de Rabobank. Hier heb ik gewerkt totdat ik hoogzwanger was van onze eerste zoon hij is geboren in februari 1988. Aan het eind van het jaar 1986 hadden we een huis gekocht in de Ab Jansenstraat te Holten. Deze woning werd verkocht door de Fam. Reijlink, welke zou gaan wonen aan de Jeurlinksweg. Ons huis in Raalte hadden we snel verkocht en hebben acht maanden weer in Splo gewoond, bij mijn ouders Jan en Dika, aan de Espelodijk 11.

Augustus 1987 hebben we ons huis aan de Ab Jansenstraat kunnen betrekken.
Februari 1988 is onze oudste zoon Martijn geboren. Ondertussen werkte in nog af en toe bij de Rabobank in Bathmen, waarna ik gevraagd ben bij de Rabobank in Holten.
Ik heb deze parttime baan aangenomen, maar was wel net 2 maanden zwanger van onze tweede zoon Wouter die in juli 1990 is geboren.
In Holten heb ik een jaar of drie gewerkt, daarna bij de Rabobank in Hengelo (Ov.) en bij Tweewielerhuis Jan Stam uit Holten op kantoor.
Ondertussen zijn we ons eigen bedrijf begonnen in Lochem, aan de Albert Hahnweg in april 1995. De bedrijfsactiviteiten bestonden destijds uit een groothandel in slagerijbenodigdheden. Daarnaast produceerden we diverse sauzen, kruiden en mosterd. In de loop der jaren zijn wij ons gaan richten op het produceren van sauzen, kruiden en mosterd. In augustus 1995 hebben we een bedrijfspand aan de Kwinkweerd in Lochem gekocht.
April 1997 is onze dochter Marleen geboren, hierna heb ik mijn andere banen opgezegd, ik had werk genoeg met onze zaak en gezin.
Na veel verbouwingen aan de Kwinkweerd waar we alles hadden volgebouwd hebben we in maart 2002 een bedrijfspand en woning aan de Keizersweg in Holten gekocht. Ook hier zijn de nodige verbouwen verricht. Aan de Keizersweg wonen en werken we tot op heden met veel plezier.

Ik geef de pen door aan mijn vriendin, ex-buurmeisje en achternicht Willy Tuitert-Boode.

"In de Pen" is een rubriek waarin iemand (Sploder of aanverwant) een stukje schrijft over bijvoorbeeld zichzelf, hobby's, werk, een gebeurtenis, zijn omgeving etc. De keuze is aan de schrijver. Aan het eind geeft hij of zij de Pen door aan een ander. Deze rubriek heeft de intentie om elk kwartaal te verschijnen.