Beste lezer,

 Beste lezer,

Op zaterdag 13 oktober a.s. wordt om 14.00u de jaarlijkse herdenking gehouden bij het Stevensmonument aan de Haarlerweg te Holten. Namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten zullen de wethouders Aanstoot en Tijhof bij de herdenking aanwezig zijn.

Dit najaar is het 20 jaar geleden dat aan de Haarlerweg in Holten het Stevensmonument is geplaatst op initiatief van onder anderen Johan Marsman en Jan Tielbeek. Voormalig Bosschoolhoofd Gert Jan van 't Holt heeft het monument destijds geadopteerd, samen met de basisschoolkinderen van de Bosschool. Sindsdien wordt ieder jaar, ook na de sluiting van de Bosschool,  rond 14 oktober een bijeenkomst bij het monument georganiseerd voor nabestaanden, buurtbewoners, basisschoolkinderen  en andere belangstellenden. Het monument is in 1998 geplaatst op de plek waar Marinus Stevens op 14 oktober 1944 het leven liet tijdens de razzia aldaar. Sinds 2005 worden op deze plek ook de joodse onderduiker Maurits Bachrach uit Arnhem en verzetsman Gerrit Jan Piksen uit Nijverdal herdacht. Ook zij kwamen tijdens deze razzia om het leven.

 

In dit 20e herdenkingsjaar, en ook omdat 2018 het Jaar van Verzet is, wordt tijdens de herdenking extra aandacht besteed aan deze indrukwekkende gebeurtenis. De eerder dit jaar ontvangen financiële bijdrage van Heike van ’t Holt en Bep Mooiweer namens stichting Welfare Holten is recentelijk aangewend om het monument verder te verfraaien en te verduurzamen. De door Reclamemakers ontworpen toevoeging geeft het monument een esthetisch aangezicht. De onthulling van dit object zal zaterdag 13 oktober tijdens de herdenking worden verricht door mevrouw Van ’t Holt. 

 

De organisatie van de herdenking nodigt na afloop van deze bijeenkomst alle aanwezigen uit voor een kopje koffie bij kinderboerderij Dondertman, Meester Bosweg 5 te Holten.

Met vriendelijke groet,
De Bosschool

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u met het e-mailadres [simplenews-subscriber:mail] bent ingeschreven voor de afdeling/categorie De Bosschool op Espelo Online. Wilt u geen mail meer ontvangen klik dan op de onderstaande link.