Glasvezel in Espelo

Organisatie: 

Espelose gemeenschap

LET OP! AANMELDING VÓÓR 31 DECEMBER

De gemeente is druk bezig met het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Je hebt hier vast wel wat over gelezen of gehoord. In deze fase gaat het om in totaal 1019 woningen/verblijfsobjecten die in aanmerking komen voor een aansluiting op het netwerk, waaronder Espelo. Het doel is dat minimaal 60% zich inschrijft voor Glasvezel. Wordt de 60% deelname niet gehaald, dan gaat immers het project niet door!! Nu blijkt de aanmelding vanuit Espelo achter te lopen, ten opzichte van andere buitengebieden.         

Er kan niet genoeg benadrukt worden: om het buitengebied te voorzien van glasvezel, is het van belang dat de benodigde 60% daadwerkelijk gehaald wordt. Aanmelding kan via het oranje formulier dat via de post is binnen gekomen. Dit formulier is ook te vinden via onderstaande website:

http://www.rijssen-holten.nl/organisatie/publicatie/glasvezel-in-het-buitengebied

Stuur daarom het formulier vóór 31 december 2015 retour als u wilt deelnemen. Het aanmeldformulier moet verstuurd worden naar:
Gemeente Rijssen-Holten
Antwoordnummer 602
7440 VH Rijssen

Waarom zou ik voor Glasvezel kiezen?
Glasvezel is de meest stabiele en toekomstbestendige manier van internet. Zowel voor bedrijven als bewoner van het buitengebied. Vastgesteld is dat glasvezel (of wel internet) in de toekomst alle andere communicatielijnen steeds meer zal vervangen, zoals telefonie en televisie. Voor elke doelgroep, zowel jong als oud, zal glasvezel de toekomst zijn! Via onderstaande link is een filmpje die dit bevestigd.

https://www.youtube.com/watch?v=RsrOQQigRfc

 

Wat zijn de kosten?
Als eigen bijdrage is een eenmalig bedrag van € 675,- vastgesteld. Hier kunnen  incidentele kosten bij komen als de huisaansluiting verder dan 25 meter van de hoofdkabel ligt.

Daarnaast zal er een provider gekozen moeten worden waarvan internet en evt. telefonie en televisie van af wordt genomen. De goedkoopste bundel die momenteel beschikbaar is voor alleen internet ligt ongeveer op € 25,- per maand. De exacte kosten hierover worden later bekend gemaakt.

 

Als ik nu niet meedoe, maar over drie jaar besluit glasvezel te willen, wat kost dat dan?
Indien het project doorgaat, en je wilt later alsnog een aansluiting, dan betaal je een dubbele eigen bijdrage (dus € 1300,- ) én een meterprijs voor de aanleg. Maar stel dat nu niet de 60% wordt gehaald dan wordt er ook geen glasvezelnetwerk uitgerold, dit kan dan wel weer jaren duren. De reguliere netwerkexploitanten zijn vooralsnog niet voornemens om de buitengebieden te voorzien van glasvezel.

 

Wij hopen dat het glasvezelproject uitgevoerd wordt in Espelo.

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, kun je contact opnemen met de gemeente:
Jürgen Pleizier, (0548) 854 676, e j.pleizier@rijssen-holten.nl

of dichter bij huis met:

Harm Jan Baltes, 0655718513, harmjan_baltes@hotmail.com
Harald Beldman, 0624972929, haraldbeldman@hotmail.com